Mijn verhaal

Steyn Skyler is een kunstenaar uit Amsterdam met een passie voor het creëren van gedetailleerde en visueel verbluffende kunstwerken, geïnspireerd door de natuur en de vrouwelijke vorm. Vanaf jonge leeftijd was Steyn altijd al aan het schetsen en begon hij zelfs muren te taggen tijdens de middelbare school. Ondanks dat hij aanvankelijk geen carrière als kunstenaar nastreefde, volgde hij wel een creatieve weg als grafisch ontwerper, waarbij hij logo's en huisstijlen ontwierp voor verschillende bedrijven en nachtclubs. Uiteindelijk besloot hij autodidact kunstenaar te worden, waarbij hij zijn eigen creatieve visie en stijl verkende.

De kunst van Skyler is te vinden op diverse locaties, waaronder het World Trade Center en de ADAM Toren. Zijn schilderijen tonen vaak een surrealistische fantasiewereld waarin vrouwen de centrale figuren zijn, omringd door Steyn's kenmerkende vlinders, bloemen, bomen en planten. Voor Steyn is de natuur een belangrijke inspiratiebron en zijn werk is rijk aan symboliek. Zoals hij zelf zegt: "Degenen die schoonheid in de natuur vinden, zullen zichzelf in harmonie met de geheimen van het leven bevinden." In veel culturen is de blauwe vlinder een symbool van acceptatie, eer en grote energie, en men gelooft ook dat ze wensen vervullen. De aanwezigheid van blauwe vlinders in het werk van Skyler voegt daarom een extra laag van betekenis en symboliek toe.

Steyn werkt in kleine series, beginnend met een digitale schets en vervolgens gebruikmakend van olie- en acrylverf om zijn ideeën tot leven te brengen. Een van de belangrijkste thema's in zijn werk is het vieren van de innerlijke schoonheid en het karakter van zijn vrouwelijke onderwerpen door hen te omringen met natuur en dieren. Door het beeld van een vrouw te vermengen met verschillende elementen, krijgt Steyn's werk een surrealistische kwaliteit, terwijl het door het gebruik van traditionele materialen een klassieke uitstraling behoudt. Zijn kunst combineert prachtig klassieke elementen met een moderne touch, waardoor zijn surrealistische stukken een eigentijds gevoel krijgen. Naast traditionele schilder- en tekentechnieken, maakt Steyn ook gebruik van digitale technieken en verkent hij momenteel het gebruik van NFT's in zijn kunst. Over het algemeen is Steyn Skyler een kunstenaar die voortdurend de grenzen van zijn vak verlegt en nieuwe manieren verkent om zijn creativiteit te uiten.

Naast het creëren van originele schilderijen op canvas, biedt Steyn ook art prints van zijn werk aan voor degenen die graag willen genieten van zijn unieke en visueel indrukwekkende kunst in hun eigen huis of kantoor. Elke print is zorgvuldig vervaardigd om de levendige kleuren en fijne details van het originele stuk vast te leggen, zodat de print net zo mooi en impactvol is als het originele canvas schilderij. Of je nu geïnteresseerd bent in het kopen van een origineel stuk of een hoogwaardige art print, het werk van Steyn zal zeker schoonheid en inspiratie brengen in elke ruimte.